Cursussen en Workshops

Ik organiseer met enige regelmaat cursussen en workshops edelsmeden in Hof van Twente. Kijk in de agenda om te zien wanneer de cursus of de workshop wordt gehouden en hoe je je kunt aanmelden. Klik hieronder op een item om meer informatie te lezen over deze cursus.

Cursus edelsmeden

Mijn atelier staat open voor mensen die willen leren edelsmeden. Heb je nog geen ervaring? Dan ga je eerst tijdens 10 lessen de basistechnieken leren. Je maakt 3 sieraden. Wanneer het naar meer smaakt kan je vervolg lessen volgen. Je kan tijdens deze lessen vrij werken aan eigen ontwerpen en/of andere technieken leren. Ik help je hier uiteraard bij.

Meer informatie over deze cursus »

Workshop zilveren sierraad

Maak in een halve dag je eigen zilveren ring of hanger. Ontwerpen, smeden, solderen…. het komt allemaal aan bod. Je zal versteld staan van jezelf.

Kom je met minder dan 4 personen dan kan je aansluiten bij een van de open workshops. Vanaf 4 personen is er de mogelijkheid een besloten groep te vormen.

Meer informatie over deze workshop »

Workshop herinneringssierraad

Een sieraad als een mooie tastbare herinnering aan een geliefde. In een besloten setting ontwerp en maak je een persoonlijk sieraad. As, een plukje haar of een vingerafdruk van een overledene kan een plek krijgen. Ook het verwerken van bestaande sieraden is mogelijk.

Meer informatie over deze workshop »

Werkbankuren

Het is mogelijk in mijn werkplaats zelfstandig te werken. Omdat je misschien in alle rust een idee wilt uitwerken. Je kan hiervoor per uur een werkplek huren en gebruik maken van de aanwezige gereedschappen en machines. Gebruiksmateriaal zoals soldeer, zaagjes en schuurlatten neem je zelf mee of kan je bij mij aanschaffen.

Meer informatie »

Cursus speciale technieken

Er is een aantal nieuwe korte cursussen in ontwikkeling in samenwerking met gastdocenten. Zoals het werken met bladgoud. Je kan met bladgoud een sieraad een prachtig accent geven. De toepassing ervan is alleen niet zo eenvoudig. Een deskundige gaat het je leren.

Meer informatie over deze cursus »

Cursus wasmodelleren

Wil je jou mogelijkheden om sieraden te vervaardigen uitbreiden? Wil je ervaren wat het werken met was kan betekenen voor je ontwerpproces? Laat je wel eens sieraden gieten en wil je het resultaat optimaliseren? Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van wasmodelleren met de hand? Dan kan deze cursus je hierbij helpen. De cursus is opgezet om mensen uit de sieradenbranche kennis te laten nemen met wasmodelleren.

Meer informatie over deze cursus »