Speranza e fede

Wedstrijd

In 2023 ben ik genomineerd om deel te nemen aan Premio Incinque Jewels Rome. Het is een internationale ontwerpwedstrijd die de cultuur van hedendaagse sieraden wil promoten. Mijn inzending werd in Rome tijdens de Roma Jewelry week  getoond van 14 tot 16 oktober.
Het thema ‘The Grand
Tour’ verwerkt is. De ring draagt de titel ‘Speranza e Fede’ (hoop en vertrouwen).

Grand Tour

Ik herken me erg in het thema van de wedstrijd. The Grand Tour is een reis langs de Europese hoogtepunten die rijke mensen in de 19e eeuw maakten. “Ik ben zelf ook begonnen aan een nieuwe, misschien ook spannende reis. In deze al hectische tijd vol onzekerheid zoek ik een weg om van de grote uitdagingen een kans te maken. Het is voor mij een moderne Grand Tour.

Toen ik dit jaar voor een paar dagen in Rome was, werd ik (als buitenmens) verliefd op de steenpijnbomen die daar onverstoorbaar en statig boven de stad uit rijzen. De stad die baadt in een rijke geschiedenis die zo belangrijk voor de hele wereld was. Maar ook een stad die worstelt met problemen als armoede, afval en vervuiling.

De tegenstellingen die ik ervoer in Rome, en die ik ook in het dagelijks leven terug zie, komen samen in deze ring: natuur en stad, geschiedenis en moderne tijd, schoonheid en vervuiling. De ring verrijst onverstoorbaar en statig boven de menselijke hand. ”

Materiaal

14 Karaat warm geel goud, diamant en afvalplastic.

Prijs

Op aanvraag.