Vakcursus wasmodelleren

[vc_row top_padding=”60″ bottom_padding=”40″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Vakcursus wasmodelleren

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bottom_padding=”60″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Wil je jouw mogelijkheden om sieraden te vervaardigen uitbreiden?
Wil je ervaren wat het werken met verschillende wassoorten kan betekenen voor je ontwerpproces?
Laat je wel eens sieraden gieten en wil je het resultaat optimaliseren?
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van wasmodelleren met de hand?
Werk je al regelmatig in was en wil je nu een stapje verder?

Dan kan deze tweedaagse cursus je hierbij helpen. De cursus is opgezet om mensen uit de sieradenbranche kennis te laten nemen met wasmodelleren.
Je krijgt inzicht in het productieproces wat de communicatie met de gieter vergemakkelijkt.
Maar vooral ga je praktisch aan het werk en leer je de technieken van het wasmodelleren met de hand.

Een leuke bijkomstigheid, de groep bestaat uit mensen met hetzelfde vakgebied. Er worden onderling veel ervaringen en tips uitgewisseld.

[/vc_column_text][minti_button link=”/contact/” icon=”fa-chevron-right” appear=”true” color=”color-3″]Aanmelden[/minti_button][/vc_column][vc_column width=”1/2″][minti_imageslider ids=”16462,16463,16464″][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_color=”#f9f9f9″ top_padding=”40″ bottom_padding=”20″][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Details

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row bg_color=”#f9f9f9″ top_padding=”40″ bottom_padding=”60″][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Doelgroep:

Iedereen die zich bezig houdt met het maken van sieraden of andere kleine voorwerpen en zijn of haar mogelijkheden/kennis wil vergroten.

Programma cursus wasmodelleren:

We beginnen met een inleiding; welke wassoorten zijn er, welke gereedschappen en technieken kan je gebruiken. Daarna ga je praktisch aan het werk op je eigen niveau. Als je voor het eerst met was gaat werken dan beginnen we bij de basis. Je leert o.a. hoe je een symmetrische holle ring maakt, hoe je een sieraad kan maken middels de opbouwmethode en hoe je een eenvoudige zetkast en texturen kan maken. Heb je al wat meer ervaring? Dan ga je aan de slag met de technieken die jij wil leren. Kortom, ik maak een lesprogramma op maat.

Er is aandacht voor vragen uit je eigen praktijk en je ontvangt veel praktische tips.

Resultaat:

  • Je hebt kennis genomen van diverse mogelijkheden van het werken met was.
  • Je hebt een aantal wasmodellen vervaardigd middels een aantal technieken.
  • Je hebt met diverse wassoorten gewerkt.
  • Je weet waar een wasmodel aan moet voldoen om goed te kunnen gieten.
  • Je kan direct, zonder grote investeringen, in jouw werkplaats aan de slag met was.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Eerstvolgende data:

Maandag 7 november en maandag 28 november 2022
Maandag 30 januari en maandag 13 februari 2023
Maandag 13 maart en 3 april 2023
Maandag 5 juni en 19 juni 2023

Prijs: €410,- (excl. 21 % btw). Inclusief gebruik van was, een reader en koffie/thee en lunch.

Groepsgrootte: Minimaal 3 personen, maximaal 8 personen.

Locatie: Herman Heijermanstraat 36, Goor

Voorwaarden aanmelding: Na aanmelding ontvang je van mij factuur voor een aanbetaling van de helft van het cursusgeld. Na betaling is de reservering compleet. Na aanmelding mag een cursus tot 7 dagen voor aanvang van de cursus kosteloos geannuleerd worden. Indien een cursus 7 dagen of korter tot aanvang van de cursus wordt geannuleerd, of indien je niet komt opdagen wordt 100% van het cursusbedrag berekend.
In onderling overleg is het wel mogelijk om deelname aan de cursus te verschuiven naar een andere datum. Mocht de cursus niet door kunnen gaan vanwege ziekte van de docent of te weinig aanmeldingen dan kan in overleg met jou de cursus ook op een andere datum voor je gereserveerd worden.
Voor de tweede helft van het cursusgeld ontvang je een week van te voren een factuur. De betaling hiervan moet voor aanvang van de cursus betaald zijn.
Annuleringen en verschuivingen kunnen alleen schriftelijk worden opgegeven. In geval van bijzondere omstandigheden kan ik, na beoordeling, afwijken van deze regeling.

Docent: Dieuwke Raats[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][minti_divider style=”3″ margin=”0px 0 0px 0″][/vc_column][/vc_row][vc_row top_padding=”40″ bottom_padding=”20″][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column text_align=”center” width=”1/3″][vc_column_text]

Er is nu ook een online cursus wasmodelleren

[/vc_column_text][minti_button link=”http://cursus.dieuwkeraatsgoudsmid.nl” target=”_blank” icon=”Fa-Chevron-right” appear=”true” color=”color-3″ size=”large”]Meer informatie[/minti_button][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row][vc_row top_padding=”40″ bottom_padding=”20″][vc_column width=”1/1″][minti_divider style=”3″ margin=”0px 0 0px 0″][vc_column_text]

Referenties

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row top_padding=”60″ bottom_padding=”60″][vc_column width=”1/3″][minti_imagebox img=”16465″]Op Schoonhoven heb ik echt veel geleerd, maar ik merkte dat ik bepaalde technieken daar niet leerde. Ze houden zich daar vooral bezig met het oude ambacht, terwijl er zoveel meer manieren en technieken zijn.

Als ik andere ontwerpen op Instagram of ergens anders zag, vroeg ik me soms af hoe ze dat toch deden! Ik kwam er achter dat het eerst wax was gemaakt en dat wilde ik graag leren.
Toen ik daar op Googlede en ook nog een beetje navraag naar deed bleek dat jij toch de persoon te zijn 😉

De cursus heeft mij meer mogelijkheden gegeven om sieraden te ontwerpen en te maken. Ik had me al wel ingelezen en YouTube filmpjes gekeken, maar iemand die het je live uitlegt is toch wel echt fijner.

Ik zou de cursus aanbevelen aan mensen die al wel kennis hebben van het goudsmeden. Het is echt een fijne toevoeging op mijn eigen andere ervaringen.

Ik heb er van genoten Dieuwke!

~ Berrie, april 2023[/minti_imagebox][minti_imagebox]Samen met een “goudsmeed-kameraad” deelgenomen aan deze cursus.
Erg leuke, prettige en leerzame cursus.
Dieuwke neemt de tijd, legt alles goed uit en laat ons met het hele proces kennis maken. Het is geheel aan jezelf waar je je in wil verdiepen.
Leuke medecursisten en een heerlijke lunch tussendoor!
Deze cursus stond al lang op mijn ‘to-do-list’, maar ik vond het ook zeker de moeite waard!

~ Mandy, maart 2022[/minti_imagebox][minti_imagebox]Ik heb samen met mijn smeed vriendin Mandy een hele leuke cursus gevolgd bij jou. Je bent gastvrij, open en geeft veel technische informatie. Precies waar wij naar op zoek zijn. Les geven op basis van kennis overdracht, echt super! We kunnen nu zelf aan de slag. Gereedschap zijn we inmiddels aan het verzamelen.

~ Harald, maart 2022[/minti_imagebox][/vc_column][vc_column width=”1/3″][minti_imagebox img=”16467″]

Ik vroeg me geregeld af hoe structuren en vormen gemaakt zijn  zonder al teveel materiaal verlies. Bij bijna alle ontwerpen die ik nu zie weet ik nu hoe het gemaakt is en zie dat de mogelijkheden nu (bijna) eindeloos zijn. De cursus is een aanrader. Ik vond het fijn dat er ruimte was om specifieke vragen te stellen hoe iets gemaakt is. Nu alleen nog oefenen.
~ Ellen, april 2023

 

[/minti_imagebox][minti_imagebox]Bedankt voor de gezellige en leerzame cursus.

Ik kan met zagen, boren, vijlen, buigen en solderen heel veel.
Maar omdat met deze technieken niet alle vormen te maken zijn, dacht ik aan wasmodelleren.
Anders dan bij computerontwerpen en 3d printen leek me dit makkelijker en sneller te leren.

Met was kan ik, sneller dan in metaal, materiaal wegnemen. Vijlen, frezen, branden, enzovoorts
Maar dat ik ook was kan toevoegen en modelleren, is voor mij nieuw.
Het lijkt zo bijna op boetseren en dat maakt het voor mij een waardevolle techniek.

Deze cursus is voor iedereen, die weinig of geen ervaring heeft met het werken in was, zeer zeker aan te bevelen.
Daarbij waren de cursus dagen ook heel gezellig en door de contacten met medecursisten heb ik ook nog veel andere dingen op kunnen steken.

Ik denk dat ik na verloop van tijd wel interesse zal hebben in een vervolg. Een cursus voor gevorderden bv.

Niek Clarijs, februari 2019[/minti_imagebox][minti_imagebox]

Ik wilde graag de technische kant rondom het was modelleren beter leren kennen. Met name om kennis te maken met de verschillende soorten was en hoe ermee te werken. Het online aanbod in cursussen op dit gebied is niet heel erg groot, maar wat er op jouw website beschreven staat trok me het meeste aan. Ook het gegeven, dat door de duur van twee dagen de cursus meer inhoud leek te geven dan wat elders werd aangeboden, waar het cursusaanbod bijvoorbeeld een middagje betrof.
De cursus heeft me veel achtergrond en praktijkinformatie gegeven: met betrekking tot de keuze van de soorten was en wanneer welke soort gebruikt kan worden.
Daarnaast heb ik ook geleerd, dat er meer dan 1 gieterijen zijn, die de wasmodellen in goud of zilver kan omzetten.
Er is niet één specifiek onderdeel dat erboven uitspringt. Het maken van wasmodellen biedt een scala van een aantal interessante onderdelen. Daarnaast vond ik het ook fijn om met de verschillende materialen en gereedschappen te hebben kunnen experimenteren.
Ik zou zeker de cursus aanraden! Als ik in de gelegenheid ben meld ik ook bij wie ik de techniek geleerd heb.
~ Nelleke Noorduijn, februari 2020

 

[/minti_imagebox][/vc_column][vc_column width=”1/3″][minti_imagebox img=”16466″]Wasmodelleren wilde ik altijd proberen, samen met mijn collega Sanne was het nogmaals leerzaam.
Ik heb geleerd wat met was mogelijk is en dat het met simpele gereedschappen kan.
De hele workshop vond ik waardevol en dat ik mocht werken met apparaten uit de tandtechniek was fijn.

Wat ik persoonlijk heel mooi vond was dat het een kleine groep was, je krijgt genoeg aandacht van de meester om te leren. Daarnaast is de manier van informatie delen van Dieuwke heel prettig, ze is rustig en geeft iedereen de ruimte om hun ideeën uit te proberen. Dat we een boekje met technieken kregen was ook fijn.
Ja zeker, ik zou de cursus aanbevelen.

Melissa Cowie, november 2018[/minti_imagebox][minti_imagebox]Omdat ik meer wilde leren over het wasmodelleren als uitbreiding op de technieken om sieraden te maken kwam ik bij Dieuwke. De cursus bood mij handvatten en tips om de vaardigheden verder te ontwikkelen. Dieuwke heeft superveel ervaring en kan dit op een rustige en fijne manier overbrengen. De cursus is helder van opbouw en er is voldoende ruimte voor een individuele begeleiding. Ik kan de cursus van harte aanbevelen aan iedereen die hier meer over wil leren. Bovendien: prettige ruime werkplaats en een heerlijke lunch!

~ Jeanet Kuiper, november 2018[/minti_imagebox][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_section” bg_color=”rgba(180,164,153,0.2)” text_align=”center” top_padding=”60″ bottom_padding=”60″][vc_column width=”1/1″][minti_headline type=”h2″ size=”fontsize-l” color=”#666666″ margin=”0 0 40px 0″]Wil je ook een cursus volgen of een cursus cadeau geven? [/minti_headline][minti_button link=”/contact/” icon=”fa-chevron-right” appear=”true” color=”color-3″ size=”large”]Schrijf je in[/minti_button][/vc_column][/vc_row]