In opdracht

Van harte welkom bij Dieuwke Raats Goudsmid, waar ik met liefde en vakmanschap prachtige sieraden creëer in Goor, Hof van Twente. Laat je verrassen door mijn unieke collectie op maat gemaakte stukken, met aandacht voor elk detail. Of je nu op zoek bent naar een bijzonder juweel  of  een persoonlijk sieraad, ik heb voor elke gelegenheid iets bijzonders. Ontdek de ambachtelijke kunst van Dieuwke Raats, een gewaardeerde goudsmid, en laat je verleiden door de schoonheid van handgemaakte sieraden. Ik kijk ernaar uit om je met passie en vakmanschap van dienst te zijn.

Bekijk alles

Sieraad laten ontwerpen

Hoe werkt het

Een sieraad laten maken doe je niet zomaar. Ik ben blij dat je op mijn website kijkt om te zien of ik iets voor je kan betekenen. Hieronder vertel ik je kort over mijn werkwijze, zodat je weet wat je van mij kan verwachten.

Waarom ik?

Ik heb een eigen stijl, die ik ook gebruik in mijn werk in opdracht. Het is organisch en ik speel met contrasten in de vorm van afwerking en/of kleur. Daarbij werk ik uitsluitend met edelmetalen en edelstenen. Jouw wensen staan centraal. Deze werken we samen verder uit, waarbij ik ook ideeën en mogelijkheden aandraag. Al deze ingrediënten vormen de basis voor het uiteindelijke ontwerp.

Het begin

Bij de eerste afspraak praten we over welk sieraad je wilt, waarom je dit wilt en of je zelf al ideeën hebt. Persoonlijke herinneringen, een speciale gelegenheid of oude sieraden kunnen een uitgangspunt zijn voor het nieuw te maken sieraad.
Sieraden op internet gevonden (en niet van mijn hand) maak ik niet na! Ik voer uitsluitend eigen ontwerpen die binnen mijn stijl passen uit, zodat jouw sieraad ook echt exclusief en persoonlijk wordt.

Het ontwerp

Tijdens de eerste afspraak ontstaat vaak al een ontwerp. Soms heb ik meer tijd nodig om het uit te werken en maken we een tweede afspraak. Aan de hand van schetsen, foto’s en voorbeelden uit de collectie krijg je een beeld van hoe het sieraad er uit kan gaan zien. Ook in het vervolg neem ik je graag mee in het proces, zodat het echt een sieraad wordt naar jouw wensen.

Proefmodel

In sommige gevallen maak ik het sieraad eerst in was. Dit wasmodel geeft al een goed beeld van hoe het sieraad er uit gaat zien. Als je het leuk vindt kan je tussendoor komen kijken en eventueel passen.

Het sieraad

Als alles naar wens is, het ontwerp en de prijs, start ik met het maken van het sieraad. Tussendoor kan er nog gepast worden. Bijvoorbeeld in het geval van trouwringen die ruim van te voren besteld worden.

De prijsopgave

Je ontvangt van mij per mail een offerte. Vooraf kan je natuurlijk je budget kenbaar maken. 
Om een prijsopgave te kunnen geven moet ik weten hoeveel materiaal ik nodig heb, of er een edelsteen in komt en hoe lang ik bezig ben met het maakproces. Een globale schatting is vooraf daarom niet te maken. Om je toch een idee te geven van prijzen kan je kijken op mijn website bij de sieraden. Je kan in de meeste gevallen rekening houden met een maakprijs vanaf €400,- (exclusief materialen).

Aanbetaling

Als ik nieuwe materialen ga inkopen vraag ik je om een aanbetaling ter waarde van de helft van het totaal bedrag.

Alles vrijblijvend?

Het eerste gesprek, het maken van het ontwerp en de offerte kosten tijd. Mocht je, na het maken van het ontwerp, toch besluiten niet het sieraad te laten maken dan ontvang je van mij een factuur van €50,- voor de gemaakte kosten en geïnvesteerde tijd.

Levertijd

Gemiddeld is de levertijd 6 weken. Soms kan het wat langer duren. Bijvoorbeeld als ik op zoek ga naar een speciale edelsteen. 
Voor het maken van trouwringen is het prettig om meer tijd te nemen. Houd rekening met 3 maanden.

Gebruik van oude sieraden

Heb je oude gouden sieraden die je niet meer draagt? Het goud is ook opnieuw te gebruiken. Zo behoud je niet alleen het materiaal, maar ook de herinneringen. Ik hanteer in de meeste gevallen een maakprijs vanaf €400,-. Overgebleven goud komt retour, maar kan ook ingeleverd en verrekend worden. Hiervoor hanteer ik de dagprijs voor oud goud. 
Zilveren sieraden omsmelten doe ik niet. De prijs van het materiaal is laag. Het omsmelten en geschikt maken voor hergebruik is vele malen duurder dan de aanschaf van nieuw materiaal. Oud zilver koop ik, in combinatie met een opdracht, wel in. Dit wordt gerecycled.

AANVRAAG MEER INFORMATIE

Jij maakt de herinnering, ik het sieraad!

De aanschaf van een sieraad doe je meestal niet zomaar. Vaak is het ter gelegenheid van een bijzondere gelegenheid. Waarom zou je sieraad dan niet bijzonder zijn?

Lees hier meer over mijn werkwijze

Heb je oude gouden sieraden die je niet meer draagt? Het goud is ook her te gebruiken. Zo behoud je niet alleen het materiaal, maar ook de herinneringen. Overgebleven goud kan eventueel verrekend worden.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak om je wensen te bespreken