Cursus Edelsmeden

Terwijl je mooie sieraden maakt, raakt je hoofd heerlijk leeg. Tijdens mijn cursus edelsmeden leer je in je eigen tempo en in een prettige sfeer de kneepjes van het vak.
Je leert eerst de basistechnieken. Je gaat werken met alpaca, messing en koper. Al doende leer je meer technieken en ga je werken met zilver en misschien wel goud.
We werken in kleine groepjes, waarin beginners en gevorderden elkaar inspireren. Ik begeleid je op een persoonlijke manier en deel mijn jarenlange ervaring. Je zult versteld staan van je resultaten.
De werkplaats is mijn speeltuin. Er staat dan ook een uitgebreide werkplaats tot je beschikking.
Mijn hond Pepper gaat af en toe ook mee naar de werkplaats en zal af en toe een knuffel komen halen.

AANMELDEN

Tijden

Dinsdagavond van 19:30 – 22:00 uur.
Woensdagmorgen van 9:00 – 11:30 uur.
Vrijdagmorgen van 9:00 – 11:30 uur.
Vrijdagmiddag van 13:30 – 16:00 uur.
(1x in de maand geen les ivm de geplande verdiepingscursus)

Het cursusseizoen is van september t/m mei.
Er is geen cursus tijdens feestdagen, schoolvakanties en de week voor de kerstvakantie.
Tussentijds starten is mogelijk.
Voor beginners bied ik een programma van 10 lessen aan waarbij je de basistechnieken doorloopt en een aantal sieraden maakt. Daarna kan je vrijer gaan werken. Dit programma doorloop je op je eigen tempo en je kan starten wanneer je wilt. Wel vraag  ik je in het begin niet te veel pauzes tussen de lessen in te plannen.
Wil je graag een keer komen kijken? Stuur mij een berichtje. Je bent welkom!

Prijzen

Een strippenkaart van 10 lessen  kost 340,00 euro en is 4 maanden geldig.
Een strippenkaart van 5 lessen kost 170,- euro en is 2 maanden geldig. Je kan zelf met een online boekingssysteem je lessen boeken op een cursusmoment waarop het jou uitkomt. (In het cursusjaar 2024-2025 wordt de prijs €350,-/€175,-.)
De prijs is inclusief lesmateriaal, onedel metaal (zoals koper, messing en alpaca) gebruik van gereedschap, koffie en thee. Andere materialen zoals zilver, goud en edelstenen kunnen aangeschaft worden in het atelier.
Aantal deelnemers: maximaal 7 personen

Spelregels:
Na aanmelding ontvang je een bevestiging en een factuur voor het cursusgeld. Na betaling krijg je informatie waarmee je een account aan kan maken bij een online boekingssysteem. Zo kan je zelf je lessen plannen. Een les kan uiterlijk 3 uur van te voren geannuleerd worden, daarna vervalt de les.

 

Dieuwke laat me volledig vrij in wat ik wil maken en legt uit of helpt waar nodig. Op die manier heb ik al veel geleerd.

Jolanda

Cursist sinds 2008

Dieuwke is een echte vakvrouw die met haar geduld en de nodige precisie de cursus geeft. Ik ga er graag naar toe!

Annet

Cursist sinds 2013

Dieuwke is een echte vakvrouw die met haar geduld en de nodige precisie de cursus geeft. Ik ga er graag naar toe!

Annet

Cursist sinds 2013

Ik zit al jaren op cursus, heb al vele mooie oorbellen en ringen gemaakt en blijf de lessen leerzaam en relaxed vinden. Dieuwke is origineel, nauwkeurig en geduldig. Ze geeft goede tips bij het ontwerpen en laat je lekker je gang gaan!

Ursula

Cursist sinds 2008

Het is erg leuk om in een ontspannen en gezellige sfeer onder deskundige leiding, je eigen creatieve ideeen vorm te geven en je technische vaardigheden te verruimen.

Lucie

Cursist sinds 2010