Vakcursus wasmodelleren

Wil je jouw mogelijkheden om sieraden te vervaardigen uitbreiden?
Wil je ervaren wat het werken met verschillende wassoorten kan betekenen voor je ontwerpproces?
Laat je wel eens sieraden gieten en wil je het resultaat optimaliseren?
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van wasmodelleren met de hand?
Werk je al regelmatig in was en wil je nu een stapje verder?

Dan kan deze tweedaagse cursus je hierbij helpen. De cursus is opgezet om mensen uit de sieradenbranche kennis te laten nemen met wasmodelleren.
Je krijgt inzicht in het productieproces wat de communicatie met de gieter vergemakkelijkt.
Maar vooral ga je praktisch aan het werk en leer je de technieken van het wasmodelleren met de hand.

Een leuke bijkomstigheid, de groep bestaat uit mensen met hetzelfde vakgebied. Er worden onderling veel ervaringen en tips uitgewisseld.

AANMELDEN

Details

Doelgroep:

Iedereen die zich bezig houdt met het maken van sieraden of andere kleine voorwerpen en zijn of haar mogelijkheden/kennis wil vergroten.

Programma cursus wasmodelleren:

We beginnen met een inleiding; welke wassoorten zijn er, welke gereedschappen en technieken kan je gebruiken. Daarna ga je praktisch aan het werk op je eigen niveau. Als je voor het eerst met was gaat werken dan beginnen we bij de basis. Je leert o.a. hoe je een symmetrische holle ring maakt, hoe je een sieraad kan maken middels de opbouwmethode en hoe je een eenvoudige zetkast en texturen kan maken. Heb je al wat meer ervaring? Dan ga je aan de slag met de technieken die jij wil leren. Kortom, ik maak een lesprogramma op maat.

Er is aandacht voor vragen uit je eigen praktijk en je ontvangt veel praktische tips.

Resultaat:

  • Je hebt kennis genomen van diverse mogelijkheden van het werken met was.
  • Je hebt een aantal wasmodellen vervaardigd middels een aantal technieken.
  • Je hebt met diverse wassoorten gewerkt.
  • Je weet waar een wasmodel aan moet voldoen om goed te kunnen gieten.
  • Je kan direct, zonder grote investeringen, in jouw werkplaats aan de slag met was.

Tijden

Maandag 30 september en maandag 7 oktober 2024
Maandag 27 januari en maandag 10 februari 2025
Maandag  2 juni en 16 juni 2025

Van  10:00 – 16:00 uur

Prijzen

€425,- (excl. 21 % btw). Inclusief gebruik van was, een reader en koffie/thee en lunch.
Minimaal 3 – Maximaal 8 personen

AANMELDEN

Voorwaarden aanmelding:
Na aanmelding ontvang je van mij factuur voor een aanbetaling van de helft van het cursusgeld. Na betaling is de reservering compleet. Na aanmelding mag een cursus tot 7 dagen voor aanvang van de cursus kosteloos geannuleerd worden. Indien een cursus 7 dagen of korter tot aanvang van de cursus wordt geannuleerd, of indien je niet komt opdagen wordt 100% van het cursusbedrag berekend.
In onderling overleg is het wel mogelijk om deelname aan de cursus te verschuiven naar een andere datum. Mocht de cursus niet door kunnen gaan vanwege ziekte van de docent of te weinig aanmeldingen dan kan in overleg met jou de cursus ook op een andere datum voor je gereserveerd worden.
Voor de tweede helft van het cursusgeld ontvang je een week van te voren een factuur. De betaling hiervan moet voor aanvang van de cursus betaald zijn.
Annuleringen en verschuivingen kunnen alleen schriftelijk worden opgegeven. In geval van bijzondere omstandigheden kan ik, na beoordeling, afwijken van deze regeling.

In Schoonhoven heb ik echt veel geleerd, maar ik merkte dat ik bepaalde technieken daar niet leerde. Ze houden zich daar vooral bezig met het oude ambacht, terwijl er zoveel meer manieren en technieken zijn.

Als ik andere ontwerpen op Instagram of ergens anders zag, vroeg ik me soms af hoe ze dat toch deden! Ik kwam er achter dat het eerst wax was gemaakt en dat wilde ik graag leren.

Toen ik daar op Googlede en ook nog een beetje navraag naar deed bleek dat jij toch de persoon te zijn 😉

De cursus heeft mij meer mogelijkheden gegeven om sieraden te ontwerpen en te maken. Ik had me al wel ingelezen en YouTube filmpjes gekeken, maar iemand die het je live uitlegt is toch wel echt fijner.

Ik zou de cursus aanbevelen aan mensen die al wel kennis hebben van het goudsmeden. Het is echt een fijne toevoeging op mijn eigen andere ervaringen.

Ik heb er van genoten Dieuwke!

Berrie

Cursist in april 2023

Ik vroeg me geregeld af hoe structuren en vormen gemaakt zijn  zonder al teveel materiaal verlies. Bij bijna alle ontwerpen die ik nu zie weet ik nu hoe het gemaakt is en zie dat de mogelijkheden nu (bijna) eindeloos zijn. De cursus is een aanrader. Ik vond het fijn dat er ruimte was om specifieke vragen te stellen hoe iets gemaakt is. Nu alleen nog oefenen.

Ellen

Cursist in april 2023

Samen met een “goudsmeed-kameraad” deelgenomen aan deze cursus.

Erg leuke, prettige en leerzame cursus.

Dieuwke neemt de tijd, legt alles goed uit en laat ons met het hele proces kennis maken. Het is geheel aan jezelf waar je je in wil verdiepen.

Leuke medecursisten en een heerlijke lunch tussendoor!

Deze cursus stond al lang op mijn ‘to-do-list’, maar ik vond het ook zeker de moeite waard!

Mandy

Cursist in maart 2022

Omdat ik meer wilde leren over het wasmodelleren als uitbreiding op de technieken om sieraden te maken kwam ik bij Dieuwke. De cursus bood mij handvatten en tips om de vaardigheden verder te ontwikkelen. Dieuwke heeft superveel ervaring en kan dit op een rustige en fijne manier overbrengen. De cursus is helder van opbouw en er is voldoende ruimte voor een individuele begeleiding. Ik kan de cursus van harte aanbevelen aan iedereen die hier meer over wil leren. Bovendien: prettige ruime werkplaats en een heerlijke lunch!

Jeannette Kuiper

Cursist in november 2018

Ik heb samen met mijn smeed vriendin Mandy een hele leuke cursus gevolgd bij jou. Je bent gastvrij, open en geeft veel technische informatie. Precies waar wij naar op zoek zijn. Les geven op basis van kennis overdracht, echt super! We kunnen nu zelf aan de slag. Gereedschap zijn we inmiddels aan het verzamelen.

Harald

Cursist in maart 2022