Sieraad laten ontwerpen

Hoe werkt het?

Een sieraad laten maken doe je niet zo maar. Ik ben blij dat je op mijn website kijkt om te zien of ik iets voor je kan betekenen. Graag vertel ik je over mijn werkwijze.

Waarom ik?

Ten eerste vind ik het belangrijk dat mijn vormgeving je aanspreekt. Het is organisch en ik speel met contrasten in de vorm van afwerking en/of kleur. Ik werk uitsluitend met edelmetalen en edelstenen. Wanneer ik in opdracht werk luister ik goed naar de wensen van de klant. Daarnaast draag ik graag ideeën en mogelijkheden aan. Al deze ingrediënten vormen de basis voor het ontwerp.

Het begin

Bij de eerste afspraak begin ik met het inventariseren van je wensen en vertel ik wat de mogelijkheden zijn. Persoonlijke herinneringen, speciale wensen of oude sieraden kunnen een uitgangspunt zijn voor het nieuw te maken sieraad. Ik voer uitsluitend eigen ontwerpen uit. Sieraden die op internet gevonden worden maak ik niet na. Zo wordt jouw sieraad ook echt exclusief en persoonlijk.

Het ontwerp

Tijdens de eerste afspraak ontstaat vaak al een ontwerp. Soms heb ik meer tijd nodig om het uit te werken en maken we een tweede afspraak. Aan de hand van schetsen, foto’s en voorbeelden uit de collectie geef ik je een beeld van hoe het sieraad er uit kan gaan zien.

De prijsopgave

Je ontvangt van mij per mail een offerte. Vooraf kan je natuurlijk je budget kenbaar maken.
Om een prijsopgave te kunnen geven dien ik te weten hoe veel materiaal ik nodig heb, of er een edelsteen in komt en hoe lang bezig ben met het maakproces. Een globale schatting is vooraf daarom niet te maken. Om je toch een idee te geven van prijzen kan je kijken op mijn website bij de sieraden. En je kan in de meeste gevallen rekening houden met een vanaf maakprijs van €300,- (exclusief materialen).

Gebruik van oude sieraden

Heb je oude gouden sieraden die je niet meer draagt? Het goud is ook her te gebruiken. Zo behoud je niet alleen het materiaal, maar ook de herinneringen. Overgebleven goud kan ook ingeleverd en verrekend worden. Hiervoor hanteer ik de dagprijs voor oud goud.
Zilveren sieraden hergebruiken raad ik af. De prijs van het materiaal is laag. Het omsmelten en geschikt maken voor hergebruik is vele malen duurder dan de aanschaf van nieuw materiaal. Oud zilver koop ik, in combinatie met een opdracht, wel in. Dit wordt gerecycled.

Proefmodel

In sommige gevallen maak ik het sieraad eerst in was. Dit wasmodel wordt later gegoten op dezelfde manier als bronzen beelden gegoten worden. Dit wasmodel geeft al een goed beeld van hoe het sieraad er uit gaat zien. Als je het leuk vindt kan je deze tussendoor komen bekijken en eventueel passen.

Het sieraad

Als alles naar wens is, het ontwerp en de prijs, dan start ik met het maken van het sieraad. Tussendoor kan er nog gepast worden. Bijvoorbeeld in het geval van trouwringen die ruim van te voren besteld worden.

Levertijd

Gemiddeld is de levertijd 4 weken. Soms kan het wat langer duren. Bijvoorbeeld als ik op zoek ga naar een speciale edelsteen.
Voor het maken van trouwringen is het prettig om meer tijd te nemen. Houd rekening met 3 maanden.

Alles vrijblijvend?

Het eerste gesprek, het maken van het ontwerp en de offerte kosten tijd. Mocht je, na het maken van het ontwerp, toch besluiten niet het sieraad te laten maken dan ontvang je van mij een factuur van €50,- voor de gemaakte kosten en geïnvesteerde tijd.